Naisten ammattilaisturnaus käynnistyi karsinnoilla

Julkaistu 13.11.2022 kategoriassa HPP Open 2022
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Suomen Clarissa Blomqvist voittoon avauskierroksella

Naisten ammattilaisturnauksen karsinta käynnistyi tänään sunnuntaina, isänpäivänä, suomalaisittain onnistuneesti jo heti aamusta. Hallitseva kesän 2022 naisten ulkokenttien Suomen mestari, 17-vuotias, Clarissa Blomqvist, otti sijoitettuna pelaajana odotetun voiton Eestin myöskin 17-vuotiaasta Andrea Rootsista. Ottelu oli kaikin puolin tiukka ja loppunumerot päättyivät Blomqvistin hyväksi silti suoraan kahdessa erässä luvuin 7-5 6-4. Blomqvist pelasi väkevää omaa peliään, johon kuuluvat erittäin kovat peruslyönnit. Tänään erityisesti Blomqvistin syötönpalautukset Rootsin kakkossyöttöön tuottivat tulosta. Omassa syötössään urheilullinen ja voimakas Blomqvist hermoili varsinkin ensimmäisessä erässä, mutta se ei voittoa estänyt tänään. Seuraavalla kierroksella Blomqvist kohtaa voittajan ottelusta Ukrainan Nadiya Kolb/Romanian Xenia Cimpoaca.

Jatkoon toiselle karsintasarjan kierrokselle eteni odotetusti myös karsinnan ykköseksi sijoitettu Belgian 21-vuotias Clara Vlasselaer. Vlasselaer voitti Valeriia Krokhotinan helposti suoraan kahdessa erässä luvuin 6-3 6-3. Vlasselaer on ruumiinrakenteeltaan pitkä, mikä näkyi selvästi hänen menestyksekkäässä syöttöpelissään. Ykkössyötöt paukkuivat ruutuun lähes 180 km/h nopeudella. Muutenkin Vlasselaerin pelityyliin kuuluvat kovat ja melko kierteettömät peruslyönnit. Hän aloitti tänään ottelunsa suoraan hyvin väkevällä otteella, joten yhdellä kädellä rystynsä lyövä 17-vuotias, Krokhotina, oli jo heti alusta lähtien vaikeuksissa kovassa pelitempossa, vaikka liikkuikin erinomaisen elastisesti. Seuraavalla kierroksella Vlasselaer kohtaa yhdenneksitoista sijoitetun 18-vuotiaan, Anna Semenovan, joka kukisti ensimmäisellä kierroksella Italian Elena Margarian tyrmäävästi erin 6-0 6-1.

Suomalaisista heti aamusta oli pelikentillä myös turnauksen karsintaan villin kortin saanut HVS-tennistä edustava, 18-vuotias, Aada Inna. Inna taistelikin hienosti ensimmäisessä erässä Tanskan 17-vuotiasta, Rebecca Munk Mortensenia vastaan, joka on karsinnassa sijoitettu yhdeksänneksi. Ensimmäinen erä päättyi sisukkaan, mutta tiukoissa tilanteissa hermoilevan tanskalaisen, voittoon lukemin 7-5. Toisessa erässä suomalaisen Innan peliotteet herpaantuivat ja näin Mortensen vei erän nimiinsä luvuin 6-0. Vaikka ottelu päättyikin tällä kertaa Mortensenin voittoon, on Innan pelissä paljon hyvää. Inna on nuoresta iästään huolimatta jokaisella pelin osa-alueella vahva, niin teknisesti kuin fyysisestikin. Tanskalaisella Mortensenilla puolestaan on todella kova, piiskamainen ja tehokas kämmenlyönti, joka toimi hyvänä aseena ottelussa suomalaista vastaan ja tulevissa otteluissa. Seuraavalla kierroksella Mortensen kohtaa ottelun voittajasta Suomen Emelie Gabran/Ruotsin Julita Saner, joka on sijoitettu karsinnassa seitsemänneksi.

Myös Lahden verkkopalloseuran, 19-vuotias, Heta Nuutinen aloitti karsintapelinsä heti aamun ensimmäisessä karsintasarjan ottelussa. Suomalainen kohtasi ensimmäisellä kierroksella Eestin 20-vuotiaan, kymmenenneksi sijoitetun, urheilullisen, Katrin Saarin. Saar aloitti pelin vahvasti ja Nuutisella oli vaikeuksia päästä peliin mukaan. Ensimmäisen erän hermoilun jälkeen, Nuutinen kuitenkin syttyi taistelemaan hienosti ja pelissä nähtiin pitkiä kovia palloralleja. Ottelu päättyi lopulta Saarin voittoon lukemin 6-0 6-4. Seuraavalla kierroksella Saar kohtaa voittajan ottelusta Belgian Eliessa Vanlangendonck/Ruotsin Anastasia Petterson. Vanlangendonck on sijoitettu turnauksen karsintasarjassa kuudenneksi.

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu