Miesten karsinnan ensimmäinen päivä huipentui Ranskan kahden supertähden väliseen kohtaamiseen

Julkaistu 13.11.2022 kategoriassa Yleinen
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Miesten karsinnan ensimmäinen päivä huipentui Ranskan kahden supertähden väliseen kohtaamiseen

  • Karsintojen ykkössijoitettu Kukushkin (ATP-236) odotetusti jatkoon
  • Suomalaisille tänään tappioita kovatasoisissa karsinnoissa

Miesten karsintasarjan ottelut käynnistyivät Talissa tänään.

Tänään päivän ensimmäisessä miesten karsintasarjan ottelussa kohtasivat kokemus ja nykytaidot. Keskuskentällä pelatussa ottelussa jo 34-vuotias, ykkössijoitettu, Kazastanin Mikhail Kukushkin (ATP-236), osoitti edelleen kuuluvansa taitojensa osalta tenniseliittiin ja kukisti tiukan taistelun jälkeen Itävallan,26-vuotiaaan, Lucas Miedlerin (ATP 395). Peli oli tasoltaan erittäin laadukasta ja ottelussa nähtiin useita erittäin hyviä pisteitä ja kovatempoisia palloralleja. Molemmat pelaajat kävivät runsaasti myös verkolla pisteitä huolellisesti lopettamassa. Verkolla tehtiin siis muutakin kuin vain käteltiin. Kukushkin peliä seuratessa voi hyvin uskoa sen, että miksi hän on ollut aiemmin peräti sijalla 39 kaksinpelin ATP-listalla. Tällä kertaa Kukushkin oli tässä huipputason ottelussa vahvempi ja ottelu päättyi kazastanilaisen odotettuun voittoon luvuin 6-4 7-5. Seuraavalla kierroksella Kukushkin kohtaa jälleen itävaltalaisen: Alexander Erler asettuu Kukushkinia vastaan maanantaina. 25-vuotias Erlerk ukisti karsintojen ensimmäisellä kierroksella Belgian yhdenneksitoista sijoitetun belgialaisen Gauthier Onclinin luvuin 7-6 (8) 7-6 (3).

Aamun ensimmäisessä miesten ottelussa kentällä yhdeksän nähtiin myös todellista taistelua. Serbian, karsintasarjan kolmanneksi sijoitettu, nuori 19-vuotias, Hamad Medjedovic (ATP-252) hävisi tiukan taistelun jälkeen ottelun yllätyksellisesti kolmessa erissä lukemin 6-4 4-6 6-7 (7) 20-vuotiaalle, Alibek Kachmazoville(ATP-299). Peli näytti jo menevän ennakko-odotusten mukaisesti Medjedovicille, mutta niin vaan sinnikkäällä taistelulla Kachmazov käänsi voiton itselleen. Kachmazov kohtaa huomenna maanantaina karsinnan viimeisellä kierroksella 28-vuotiaan Evgeny Karlovskiyn, joka kukisti niukasti Suomen Eero Vasan aiemmin tänään sunnuntaina.

Suomalaisista miehistä karsinnassa kentälle tositoimiin pääsi turkulainen 25-vuotias villikortti, Eero Vasa. Ottelu 28-vuotiasta Evgeny Karlovskiya vastaan oli alusta asti tiukka. Ensimmäinen erä eteni aina maagiseen seitsemänteen peliin saakka ilman murtoja, kunnes Karlovskiy mursi Vasan syötön. Syötön murron jälkeen Vasa ei enää onnistunut murtamaan Karlovskiyn syöttöä ja ensimmäinen erä meni vastustajalle lukemin 6-4. Myös toinen erä päättyi Karlovskiylle lukemin 6-4. Vain yhden murron turvin. Eeron otteista oli kuitenkin nähtävissä se, että miksi hän on viime aikoina menestynyt niin hyvin nelinpelissä. Vasa on ruumiinrakenteeltaan pitkä ja urheilullinen. Lyö kovaa, syöttää erinomaisesti ja tulee mielellään verkolle. Teknisiltä ominaisuuksiltaan Vasa on taitava. Karsinnan viimeisellä kierroksella Karlovskiya kohtaa Kachmanovin.

Keskuskentällä nähtiin tänään illalla myös Suomen nuori superlupaus, HVS:n 16-vuotias Otso Martikainen, joka oli saanut turnauksen järjestäjien myöntämän villin kortin karsintasarjaan. Tällä kertaa kuitenkin 20-vuotiaan, Belgian Raphael Collignonin(ATP-296) pelitaidot olivat Martikaiselle liikaa, ja hän takoi taululle ripeään tahtiin lukemat 6-0 6-0. Tärkeää oppia pelistä varmasti kuitenkin kertyi Martikaiselle tulevaisuutta varten.Täytyy muistaa, että neljä vuotta ikäeroa tuossa iässä on merkittävä etulyöntiasema.

Savonlinnasta kotoisin oleva suomalainen villikortti, 18-vuotias, Juho-Eric Biggs sai Vasan ja Martikaisen tavoin tilaisuuden testata tämänhetkisen pelitasonsa Talin kovatasoisessa miesten ATP Challenger- kilpailussa. Biggs taisteli hienosti ja ottelussa nähtiin useita hyviä pelisuorituksia, mutta tällä kertaa Ukrainan 22-vuotias, Oleksii Krutykh (ATP-249) oli liian vahva vastus. Krutykh vei ottelun nimiinsä luvuin 6-3 6-0. Krutykh kohtaa Saksan 23-vuotiaan Niklas Schellin (ATP-265).

Peli-ilta huipentui ensi käteen arviolta yhteen mielenkiintoisimmista tämän vuoden karsintasarjan ensimmäisen kierroksen otteluista. Ottelussa pelasivat vastakkain todennäköisesti piakkoin aivan miesten tenniseliittiin raivaavat Ranskan nuoret tennistähdet. Ranskalaisten ystävyksien välisen kohtaamisen voitti 19-vuotias Giovanni Mpetshi Perricard. Hän kukisti suoraan kahdessa erässä Grand Slam- junioreiden nelinpeliparinsa, 18-vuotiaan Arthur Filsin, luvuin 6-3 6-3. Ranskalaisten välistä ottelua seuratessa ei jäänyt epäselväksi, että he ovat menestyneet junioreiden ITF-tourilla ja Grand Slameissa loistavasti. Erityisesti 201 cm pitkän, kookkaan ja urheilullisen, Perricardin kovat, 214km/h, ruutuun paukkuvat ykkössyötöt ja kovat peruslyönnit, tekivät yleisöön mieleenpainuvan vaikutuksen. Myös yhden käden rystylyönti teki hyvää tulosta kentällä. Karsintasarjan viimeisellä kierroksella Perricard saa siis vastaansa Martikaisen kukistaneen Belgian 20-vuotiaan Collignonin (ATP-296).

 

 

Yksi kommentti

  1. Raimo Biggs sanoo:

    Kiitos raportista, pari asiavirhettä. Juho-Eric on kotoisin Savonlinnasta ja sukunimi on Biggs. Voisitteko tehdä nämä korjaukset, haluamme jakaa tämän SVS:n fb -sivuille, kiitos.

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu