Kulikova toiselle kierrokselle – ”Ei ole niin helppoa pelata ystävää vastaan, etenkään kotona ensimmäisellä kierroksella.”

Julkaistu 15.11.2022 kategoriassa HPP Open 2022
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Tiistaina nähtiin kiireinen päivä Talin Tenniskeskuksessa. Mukaan mahtui odotettu suomalaiskohtaaminen sekä miesten ykkössijoitetun tappio.

Kulikova ja Haavisto toiselle kierrokselle

Tiistain odotetuin ottelu oli suomalaisten kärkipelaajien kohtaaminen, kun toiseksi sijoitettu Anastasia Kulikova ja villin kortin turnaukseen saanut Laura Hietaranta kohtasivat toisensa avauskierroksella. 22-vuotias Kulikova kukisti seurakaverinsa HVS-Tenniksestä 6-1, 7-5. Kulikova aloitti ottelun vahvasti ja vei avauserän selkein lukemin. Toisessa erässä nähtiin tasaisempaa peliä ja Hietaranta johtikin erää useampaan otteeseen murrolla. Kulikova tuli kuitenkin tasoihin ja lopussa ohi. Loukkaantumisten jälkeen paluuta kentille tekevä Kulikova oli onnellinen ottelun päätyttyä voittoon vaikka ystävää vastaan pelaaminen on aina haastavaa.

– Ei ole niin helppoa pelata ystävää vastaan, etenkään kotona ensimmäisellä kierroksella. Kumpikaan meistä ei ollut iloinen arpaonnesta, mutta se on mitä se on ja olen onnellinen, että etenin jatkoon, kertoi Kulikova.

Kysyttäessä viikon odotuksista Kulikova painotti olevansa iloinen pelatessaan Talin Tenniskeskuksessa.

– Rakastan pelata kotona. En juuri mieti viikon odotuksia, nautin vaan jokaisesta pisteestä ja ottelusta, ja toivottavasti etenen pitkälle, päätti onnellinen Kulikova ottelun jälkeen.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön HPP Open (@hppopen) jakama julkaisu

Kulikovan lisäksi toisella kierroksella nähdään suomalaisista Ella Haavisto, joka kukisti lähes kolmetuntisessa kamppailussa Liettuan Klaudija Bubelyten 6-3, 6-7, 6-2. Pääsarjan neljännen suomalaisen Stella Remanderin tie päättyi avauskierrokselle, kun Taylor Ng kukisti Remanderin 6-3, 6-1. Naisten ammattilaiskilpailun avauskierroksella vältyttiin suurimmilta yllätyksiltä, kun sijoitetut pelaajat etenivät odotetusti jatkoon lukuun ottamatta seitsemänneksi sijoitetun Sarah Beth Greyn loukkaantumista sekä Stacey Fungin tappiota.

W25 ITF | TULOKSET

Kärkisijoitettu Kotov taipui avauskierroksella

Virtanen & Vasa

Keskuskentällä nähtiin tiistaina kaksi sijoitetun tappiota. Päivän ensimmäisessä ottelussa kuudenneksi sijoitettu kokenut Pablo Andujar hävisi Saksan Yannick Hanfmannille 6-3, 6-4. Hanfmann esiintyi vakuuttavasti läpi ottelun. Heti perään päivän toisessa ottelussa turnauksen kärkisijoitettu Pavel Kotov (ATP-98) taipui Altug Celikbilekille (ATP-226) 7-6, 7-6. Kotov koki tappion keskuskentällä kahdessa tiukassa erässä. 26-vuotias turkkilainen Celikbilek pelasi erinomaisesti molemmissa tie-breikeissä ja pääsi tuulettamaan otteluvoittoa ykkössijoitettua vastaan.

Suomalaisista Challenger-kilpailussa ainoastaan Leevi Säätelä oli kehissä tänään kaksinpelissä. Iso-Britannian Ryan Peniston osoittautui kuitenkin vahvemmaksi ja kukisti suomalaisen 6-0, 6-4. Peniston aloitti erittäin väkevästi, mutta toisessa erässä Säätelä pääsi peliin paremmin mukaan. Suomen ranking 6. pelaajalle ATP Challenger tasolla paikkansa vakiinnuttanut Peniston osoitti kuitenkin korkean rutiinitasonsa.

Säätelän lisäksi nelinpelissä nähtiin suomalaisväriä, kun Otto Virtanen ja Eero Vasa kohtasivat avauskierroksella ruotsalaisen Filip Bergevin sekä saksalaisen Niklas Schellin. Kotiyleisönsä edessä esiintyneet Virtanen ja Vasa etenivät puolivälieriin 6-4, 7-5 voitolla. Ottelu eteni nopeasti ja pisteet olivat lyhyitä pääasiassa läpi kamppailun. Suomalaiset syöttivät kuitenkin vahvasti ja veivät avauskierroksen ottelun suoraan kahdessa erässä. Virtanen pelaa huomenna avausottelunsa myös kaksinpelissä ja saa vastaansa maanmiehen Aleksi Löfmanin.

ATP CHALLENGER

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu