Virtanen ja Niklas-Salminen voitokkaita

Julkaistu 16.11.2022 kategoriassa HPP Open 2022
JaaFacebook logoTweet in Twitter

HPP Openissa oli keskiviikkona vuorossa miesten kaksinpelin kahden ensimmäisen kierroksen otteluita sekä naisten kilpailun toisen kierroksen pelejä.

Virtanen vakuuttavasti toiselle kierrokselle

Miesten ATP Challenger kilpailussa oli keskiviikkona vuorossa sekä kaksinpelin ensimmäisen että toisen kierroksen otteluita. Keskuskentän valtasivat ennakkoon avauskierroksen kiinnostavimmat pelit.

Villit kortit turnaukseen saaneet suomalaiset Otto Virtanen ja Aleksi Löfman kohtasivat toisensa heti avauskierroksella. Huimassa vireessä esiintynyt Virtanen aloitti ottelun vauhdikkaasti eikä seurakaveri Löfman pysynyt mukana ottelussa. Avauserä oli ohi jo kahdenkymmenen minuutin jälkeen. Toinen erä oli kuitenkin selkeästi tasaisempi ja molemmat pelaajat pitivät omia syöttöjänsä peräjälkeen. Virtanen onnistuu ratkaisevassa yhdessä syötönmurrossa erän lopussa ja samalla ylsi voittoon lukemin 6-1, 7-5.

Virtanen itse oli tyytyväinen päivän otteluun.

– Meni ihan hyvin alusta asti ja oli hyvä matsi minun kannalta. Eka erä oli omasta mielestäni hyvää peliä ja hallitsin sitä. Tokassa erässä kaveri pelasi myös hyvin ja sen takia pelattiin pitkään sitä erää. Se, että verkon toisella puolella on oma kaveri kannattaa yrittää unohtaa. Koitan mennä otteluun sillä kannalla, että se on normaali vastustaja ja normaali viikko, kertasi Virtanen.

Huomenna toisella kierroksella Virtanen kohtaa Tomas Machacin. Vastustaja on tuttu Liberecin massakisasta kesältä, jossa Virtanen voitti ottelun kolmessa erässä.

– Tuttu kaveri on minulle, kun kerran pelattiin tänä vuonna massalla vastakkain. Nyt ollaan sisällä hallissa, joten toivotaan, että menee samalla lailla kuin viimeeksi eli voitto minulle, päätti Virtanen heti ottelun jälkeen.

Zizou Bergs

Virtasta ennen päivän ensimmäisessä ottelussa pelasi suomalais-sveitsiläinen Henri Laaksonen (ATP-155) Italian Raul Brancacciota (ATP-190) vastaan. Ottelun lukemat kirjattiin lopulta suoraviivaisesti italialaiselle 6-3, 6-3. Loukkaantumisista tällä kaudella kärsinyt Laaksonen ei päässyt missään vaiheessa hallitsemaan ottelua ja Brancaccio vei nimiinsä tärkeimmät pisteet. Keskuskentälle asteli seuraavaksi Elias Ymer [7] ja Maximilian Marterer. Loukkaantumisista kärsinyt entinen ATP-45 Marterer sai otteluun erinomaisen lähdön ja pelasi läpi avauserän vakuuttavasti. Ruotsalainen Ymer puolestaan sortui virheisiin. Toisessa erässä nähtiin tasaväkisempää vääntöä, mutta Marterer vei senkin nimiinsä. Loppulukemat kirjattiin 6-1, 7-6 saksalaiselle.

Keskiviikkona pelattiin myös kolme miesten toisen kierroksen ottelua. Puolivälieriin tiensä selvitti Zizou Bergs, Mikhail Kukushkin ja Adrian Andreev. Loput miesten toisen kierroksen ottelut ovat vuorossa torstaina.

Niklas-Salminen/Durasovic puolivälieriin

Patrik Niklas-Salminen

Nelinpelissä nähtiin useita suomalaispelaajia kentällä keskiviikkona. Patrik Niklas-Salminen/ Viktor Durasovic etenivät puolivälieriin voitolla Bergs/ Alexander Ritschard parista. Niklas-Salminen ja Durasovic nousivat takaa ohi ja kirjasivat 5-7, 6-3, 10-8 voittolukemat tulostaululle. Pari oli tyytyväinen voittoon Talin yleisön edessä. Ottelun jälkeen Niklas-Salminen painotti omaan tekemiseen keskittymistä takaa-ajoasemassa. Torstaina pari kohtaa puolivälierissä Petros Tsitsipas/Reese Stalder.

Mukana nelinpelissä nähtiin myös parit Otso Martikainen/Patrick Kaukovalta ja Linus Lagerbohm/Jami Savolainen. Molempien parien pelit kuitenkin päättyivät avauskierrokselle.

ATP CHALLENGER

Kulikovan pelit päättyivät toiselle kierrokselle

Anastasia Kulikova

Naisten 25,000 dollarin ammattilaiskilpailussa oli vuorossa toisen kierroksen otteluita. Suomalaisista mukana nähtiin Anastasia Kulikova sekä Ella Haavisto. Eilen kolmen tunnin ja kolmen erän ottelun voittanut Haavisto kohtasi tänään turnauksen ykköseksi sijoitetun Dalila Jakupovicin. Entinen WTA-69 Jakupovicin rutiinitaso oli riittävän korkea toisella kierroksella ja loppulukemat kirjattiin slovanialaiselle 6-4, 6-0.

Eilen suomalaisten kohtaamisen voittanut Kulikova kohtasi tänään virolaisen Elena Malyginan. Ottelun hallintajaksot vaihtelivat ja molemmat pelaajat johtivat vuorollaan ottelua. Kahden erän jälkeen tilanne oli tasan 1-1. Kulikova näytti jo vievän ottelun johtaen kolmatta erää syötönmurrolla, mutta Malygina nousi takaa ohi. Lopullinen ratkaisu nähtiin kolmannen erän 5-5 tilanteessa, kun Malygina onnistui syötönmurrossa ja heti perään piti oman syöttövuoronsa. Virolainen pääsi tuulettamaan otteluvoittoa, kun Kulikovan peruslyönti leijaili takarajasta pitkäksi.

Muita puolivälieriin menijöitä olivat Katarzyna Kawa [3], Mona Barthel [4], Hennemann [5], Malene Helgo, Taylor Ng ja Julia Stusek [Q].

Nelinpelissä suomalaisparin Venla Ahti/Stella Remander pelit päättyivät puolivälieriin. Kolmanneksi sijoitetut Sarah Beth Grey ja Mariam Bolkvadze etenivät turnauksen välieriin 7-5, 6-2 voitolla suomalaisista.

W25 ITF | TULOKSET

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu