Tomas Machac

Välieräparit selvillä – Machac vakuuttavasti jatkoon

Julkaistu 18.11.2022 kategoriassa HPP Open 2022
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Perjantaina pelattiin miesten kaksinpelin puolivälierät. Päivän avasi kahdeksanneksi sijoitetun hollantilaisen Jelle Selsin (ATP-133) ja valkovenäläisen Adrian Andreevin (ATP-220) välinen ottelu. Lähes sata sijaa ranking-listalla korkeammalla majaileva Sels otti ottelun hallinnan heti alkuun murtaen Andreevin syötön ottelun ensimmäisessä pelissä ja jatkoi samaa virettä loppuun asti. Uransa huippulukemiin tällä kaudella noussut Sels eteni kauden viidenteen Challenger-kilpailun välieriin 6-3, 6-4 voitolla. Neljästä aiemmasta semifinaalipaikasta Sels on napannut yhden turnausvoiton.

Kilpailun nuorin semifinalisti on puolestaan 20-vuotias sveistiläinen Leandro Riedi. Karsinnoista itsensä läpi pelannut Riedi voitti puolivälierissä Dimitar Kuzmanovin (ATP-207) lukemin 6-4, 6-2. Riedi ylsi viime viikolla uransa parhaaseen ranking sijoitukseen ATP-224, ja jatkaa nousuaan maailmanlistalla nykyisillä esityksillä. Kolmannessa puolivälierässä kohtasivat puolestaan kokeneet ammattilaiskiertueen pelaajat Yannick Hanfmann (ATP-140) ja Mikhail Kukushkin (ATP-239). Keskuskentällä pelatun ottelun vei lopulta selkeänumeroisesti saksalainen Hanfmann 6-4, 6-1.

Päivän viimeisimmässä ja odotetuimmassa puolivälierässä nähtiin viidenneksi sijoitettu Tomas Machac (ATP-112) sekä belgialainen Zizou Bergs (ATP-135). Tsekkiläinen Machac jatkoi siitä mihin eilen jäi Otto Virtasta vastaan. Bergs ei päässyt missään vaiheessa ottelun rytmiin mukaan ja Machac puolestaan pelasi lähes virheettömästi. Tyynen varmasti esiintynyt Machac jatkoi voittokulkuaan lukemin 6-1, 6-2.

Nelinpelin finaali lauantaina

Nelinpelin semifinaalissa nähtiin kärkisijoitettujen kohtaaminen. Ykköseksi sijoitettu itävaltalaispari Alexander Erler/Lucas Miedler kohtasivat kolmanneksi sijoitetut Petros Tsitsipas/Reese Stalder parin. Ottelu oli odotetun tiukka ja venyi lopulta ratkaisevaan kolmannen erän katkaisupeliin. Tsitsipas/Stalder kaksikko vei lopulta pidemmän korren ja eteni nelinpelin loppuotteluun 3-6, 6-4, 10-3. Tsitsipas/Stalder kohtaavat huomenna pelattavassa finaalissa kokeneet intialaiset Purav Raja/Divij Sharan. Pari kukisti välierissä Pavel Kotov/Alibek Kachmazov lukemin 6-3, 6-2.

Nelinpelin loppuottelu pelataan huomenna kaksinpelin välierien jälkeen, jotka käynnistyvät klo 13.

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu