Martikainen ja Säätelä taipuivat myös karsinnassa

Julkaistu 5.11.2023 kategoriassa HPP Open 2023
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Sunnuntai-iltapäivällä nähtiin vielä kaksi suomalaista tosi toimissa HPP Openissa. Karsinnoista ei nouse lisää suomalaisia pääsarjaan.

Karsintapäivän keskuskentällä aloitti ammattilaisdebyyttinsä tehnyt 16-vuotias Oskari Paldanius, joka taipui tunisialaiselle Skander Mansourille (ATP-336) 1-6, 4-6 (lue lisää). Noin klo 14.00 pääsi keskuskentälle Otso Martikainen ja sivukentälle Leevi Säätelä.

17-vuotias Martikainen aloitti keskuskentällä ennakkoluulottomasti kazakstanilaista Denis Yevseyeviä (ATP-238) vastaan. Murtopallo ja pitopallot muuttuivat hetkessä kuitenkin 0-3 takaa-ajoasemaksi. Martikainen tuli erään kuitenkin mukaan murtamalla vastustajansa seitsemännen syöttövuoron ja pitämällä perään, mikä tarkoitti tulostaululle lukemia 4-4. Martikainen pääsi seuraavassa syöttövuorossa hakemaan murtoa, mutta pari kämmenvirhettä kaatoivat pääsyn syöttämään erästä. Seuraavassa hetkessä olikin Yevseyev murtopuuhissa ja erä kirjattiin 6-4.

Toisessa erässä Yevseyev rentoutui entisestään ja karkasi otteluvoittoon 6-4, 6-1.

”Alkuni oli hieman hermostunut. Pääsin sitten otteluun paremmin ja paremmin kiinni. Ensimmäisessä erässä oli mahdollisuus erävoittoon, mutta harmillisesti missasin muutamat lyönnit siihen paikkaan. Toinen erä hieman karkasi, kovasti taistelin ja pyrin pysymään mukana, mutta se ei riittänyt”, kommentoi Martikainen.

Martikaisella on nyt kaksi kertaa HPP Openin karsinnassa takana. Suomalaisjuniori kokee tehneensä ja ottaneensa oikeita askeleita kohti kovempia otteluita.

”Ehdottomasti tänä vuonna tuntui paremmalta kuin viime vuonna. Olin paljon valmiimpi ja olen mennyt monissa asioissa eteenpäin, lähtien fysiikasta. Tämä antoi uskoa eteenpäin, sillä ei se tennis niin ihmeellistä tänään vastustajaltanikaan ollut.

Säätelä puolestaan joutui toteamaan ukrainalaisen Oleksii Krutykhin (ATP-241) paremmakseen erin 1-6, 0-6.

SUOMALAISTEN KARSINNAN 1. KIERROS

  • Otso Martikainen – Denis Yevseyev 4-6, 1-6
  • Oskari Paldanius – Skander Mansouri 1-6, 4-6
  • Leevi Säätelä – Oleksii Krutykh 1-6, 0-6

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu