Ruusuvuori perjantain puolivälierään – ”Ylipäätään pelini tuntui paremmalta”

Julkaistu 9.11.2023 kategoriassa HPP Open 2023
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Emil Ruusuvuori voitti Alex Molcanin 6-2, 7-5 ja eteni perjantain puolivälierään; suomalaispelaaja kohtaa intialaisen kesän Tampere Openin mestarin Sumit Nagalin klo 17.30.

Ennakkoasetelmat

24-vuotiaan Ruusuvuoren (ATP-69) ja 25-vuotiaan Molcanin (ATP-118) ottelun ennakkoasetelmat olivat kutkuttavat.

Ensinnäkin molemmat ovat tuulettaneet turnausvoittoa Helsingissä, kun suomalainen kruunattiin mestariksi 2019 ja slovakialainen 2021.

Toisekseen, ennen päivän ottelua kaksikon keskinäisiä kohtaamisia johti suomalainen 2-0; ensimmäinen kohtaaminen oli itseasiassa Helsingin Challenger-kisassa 2019, tuolloin Ruusuvuori voitti puolivälierän 6-3, 7-5. Viimeisin koitos oli viime vuonna Australiassa ja silloin suomalaisässä tyylitteli 6-2, 6-1 voiton.

Ja kolmanneksi, molemmat hakevat ryhtiliikettä maailmanlistasijoituksilleen. Heidän parhaat noteeraukset ovat peräkkäiset lukemat, Ruusuvuori oli tänä vuonna sijoituksessa 37 ja Molcan oli viime vuonna rankingin 38.

Hyökkäävä pelitapa toi tyylikkään voiton

Ruusuvuori aloitti ottelun todella väkevästi painavien peruslyöntiensä avulla. Molcan ajautui välittömästi usean metrin takarajan taakse puolustusasemiin. Suomalainen pääsi kahdessa Molcanin ensimmäisessä syöttövuorossa tilanteisiin 15-40, mutta sitkeä slovakialainen selvisi näistä. Painostus kuitenkin jatkui ja lopulta murto tuli erän kuudennessa pelissä. Ruusuvuori mursi vielä kertaalleen ja erä kirjattiin hänelle 6-2 Molcanin kaksoisvirheen myötä.

Toisessa erässä Molcan haki hieman aggressiivisempaa pelitapaa, mikä toikin hänelle murtopalloja erän viidennessä pelissä ja lopulta murron seitsemännessä 4-3 johtoon. Ruusuvuori säilytti kuitenkin hyökkäävämmän pelinsä ja malttinsa, mikä toi murron välittömästi takaisin. Tästä rentoutuneena suomalaispelaaja eteni otteluvoittoon 6-2, 7-5.

”Tänään oli huomattavasti parempi ottelun alku kuin ensimmäisessä pelissä. Ylipäätään pelini tuntui paremmalta ja olen tyytyväinen jatkopaikkaan. En ole pelannut seuraavaa vastustajaani Nagalia vastaan, hän on varma ja hyvässä kunnossa; tulee mielenkiintoinen ottelu”, kommentoi Ruusuvuori kenttähaastattelussa.

Perjantaina pelataan kaksinpelin puolivälierät ja nelinpelin välierät. Päivä alkaa klo 13.30.

KAKSINPELIN PUOLIVÄLIERÄT

[4] Alexandre Müller – [7] Arthur Rinderknech | perjantai klo 13.30
[5] Jaume Munar – Corentin Moutet | perjantai noin klo 15.00
Stefano Travaglia – Radu Albot | perjantai klo 15.30
[2] Emil Ruusuvuori – Sumit Nagal | perjantai klo 17.30

Yksi kommentti

  1. […] Emil Ruusuvuoren voitokkaan kaksinpelin jälkeen nähtiin keskuskentällä laadukas nelinpelin puolivälieräottelu. […]

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu